Bijeenkomst 18 mei

Bijeenkomst 18 mei

Wij nodigen u graag uit voor een afdelingsbijeenkomst op woensdagavond 18 mei 2022 om 20:00 uur in de Bethlehemkerk in Hilversum (inloop vanaf 19:30), over genealogisch onderzoek in Duitsland.

Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden. Er wordt geen entree geheven!

De heer Rob Dix, oud-voorzitter van de NGV, zal in zijn presentatie ingaan op het genealogisch onderzoek in Duitsland in zijn algemeenheid: welke archieven en bronnen zijn beschikbaar, valkuilen en het verschil met onderzoek in Nederland. Daarna zal hij via internet laten zien welke mogelijkheden de Duitse archieven nu al bieden en wat de voornaamste online bronnen zijn voor onderzoek.

Want ook in Duitsland zijn de ontwikkelingen heel snel gegaan! Hij laat ook zien dat je thuis al veel kunt doen voordat je een reis naar Duitsland gaat ondernemen voor onderzoek. Goed beslagen ten ijs komen, biedt bovendien voordelen in de communicatie in de archieven. En soms liggen resultaten op plaatsen waar je het helemaal niet verwacht.

Op verzoek van de heer Dix treft u hier ter voorbereiding een algemene powerpoint presentatie over het onderwerp aan, zodat hij hier minder tijd aan hoeft te besteden en meer aandacht kan geven aan je hoe je op websites van Duitse kerken en archieven kunt zoeken.

De presentatie zal vooraf worden gegaan door een korte Afdelingsledenvergadering, waar aan de orde zullen komen:

  • het jaarverslag 2021;
  • de voorbereiding van de komende NGV Algemene Vergadering op 21 mei a.s.

De onderliggende stukken zijn (na inlog) te vinden op de NGV website https://www.ngv.nl/ (door de gewijzigde financiële werkwijze van de NGV treft u geen financieel afdelingsjaarverslag aan, ook is geen sprake meer van een afdelingskascommissie).

Bethlehemkerk , Loosdrechtseweg 263 , 1215 JV  Hilversum

Bereikbaarheid: De kerk bevindt zich in het zuid-westelijke deel van Hilversum, Loosdrechtseweg hoek Diependaalselaan. De entree van de kerk is aan de Melis Stokelaan in het verlengde van de Neuweg. De Melis Stokelaan is een zijstraat van de Diependaalselaan, de zuidelijke ringweg van Hilversum.