Cursus genealogie

Cursus genealogie

Meer weten over genealogie en genealogisch onderzoek? Hoe begin je en hoe pak je het aan? Of al een eindje gevorderd maar behoefte aan meer informatie over speciale onderwerpen?

Op 25 september 2021 start een cursus genealogie, georganiseerd door de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Utrecht. Een goede gelegenheid om nu eens werk te maken van het zoeken naar voorouders!
In zes bijeenkomsten, op zaterdagmorgen van 25 september t/m 6 november (niet op 16 oktober i.v.m. de herfstvakantie) zullen aan bod komen: de start van het onderzoek, zoeken op internet, bronnen als o.a. de Burgerlijke Stand en Doop- Trouw en Begraafboeken, genealogische programma’s, heraldiek en DNA.
De cursus zal gehouden worden in het Verenigingscentrum in Bunnik en wordt tevens gestreamd.
De kosten bedragen €55 voor leden van de afdelingen Utrecht, Amersfoort, Gooiland en Amsterdam en €75,00 voor niet-leden.
Opgave vóór 1 september bij de secretaris NGV UTR secretaris-utr@ngv.nl met vermelding van fysieke of online deelname en indien NGV-lid het lidnummer. Verdere informatie over het programma en over de cursusmap zal daarna worden toegestuurd.