Library Lookup Service bij FamilySearch: goed nieuws!

Library Lookup Service bij FamilySearch: goed nieuws!

Goed nieuws voor degenen die niet in staat zijn of niet in de gelegenheid verkeren om een van de Family History Centers of de Family History Library in Salt Lake City te bezoeken. Vanaf nu kan je via een zogenaamd verzoekformulier scans aanvragen van specifieke akten, documenten en zelfs pagina’s uit boeken, die door een van de medewerkers aan jou worden toegezonden.

Deze Library Lookup Service ziet niet alleen op boeken en op akten en documenten die nog niet gedigitaliseerd zijn, maar óók op akten en documenten die reeds gedigitaliseerd zijn, maar vanwege auteursrechtbeperkingen en partnerovereenkomsten een beperkte toegang (dus enkel in te zien bij een Family History Center) kennen.
Voor menig stamboomonderzoeker en familiehistoricus betekent dit weer een enorme vooruitgang. De meest interessante bronnen die nu aangevraagd kunnen worden zijn voor ons Nederlanders en Vlamingen misschien wel de akten van de burgerlijke stand, parochieregisters en kerkboeken uit Duitsland en de burgerlijke stand van voormalig Nederlands-Indië.
Lees meer op de site van FamilySearch (Engelstalig):
https://www.familysearch.org/…/library-lookup-service-fhl/